Αρχική » Αρθρα του/της admin

Αρχείο συντάκτη admin

Ιστορικό

Ψηφιακή Μέριμνα

11-04-21 Υπ. Παιδείας: Άνοιξε η πλατφόρμα δήλωσης αποτελέσματος self-test για την επιστροφή στα Λύκεια

1) Πώς γίνεται το self-test;

Είναι πολύ εύκολο! Δείτε το βίντεο: Self test εύκολα και απλά | Οδηγίες χρήσης https://youtu.be/uqy9EtE1uuE

Αν είστε μαθητής Λυκείου, σας ενδιαφέρει, γιατί… «το πιο σημαντικό τεστ γίνεται εκτός σχολείου»: https://m.youtube.com/watch?v=D0Hu3MvSUF0

Όλες οι οδηγίες εδώ: https://self-testing.gov.gr

(περισσότερα…)

Self test εύκολα και απλά | Οδηγίες χρήσης

Σχολική κάρτα για COVID19

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19, για τους μαθητές/τριες οι κηδεμόνες και οι ενήλικες μαθητές θα μπορούν να συντάσσουν και υπογράφουν χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ COVID 19

Ενημέρωση μαθητών και γονέων/κηδεμόνων, για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID – 19

Ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας του ΕΠΑΛ Αγιάς, από τη Δευτέρα 12.04.2021, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές/τριες και διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα, την προηγούμενη ημέρα της Δευτέρας και Πέμπτης, κάθε σχολικής εβδομάδας και πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Ο έλεγχος συνιστάται να διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην σχολική μονάδα.

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), (περισσότερα…)

15 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων και το self-testing

07-04-21 15 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων και το self-testing

 1) Ποια σχολεία θα λειτουργούν δια ζώσης από τη Δευτέρα 12/4;

Από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, επαναλειτουργούν δια ζώσης τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, ημερήσια και εσπερινά, όλης της χώρας, καθώς και οι λυκειακές τάξεις των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις. (περισσότερα…)

Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19 

Οδηγίες προς τους Πολίτες

Η συμμετοχή των πολιτών στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι καθοριστικής σημασίας.

Περίπου ένα στα τρία άτομα που είναι φορείς του νέου κορωνοϊού SARS – CoV -2, δεν έχουν συμπτώματα και τον μεταδίδουν χωρίς να το γνωρίζουν. Σύμφωνα με όλες τις μελέτες γύρω από την πανδημία, οι τακτικοί περιοδικοί έλεγχοι με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού συνδράμουν στον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Κάνοντας τεστ στο σπίτι μια φορά την εβδομάδα βοηθάμε σημαντικά στο να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. (περισσότερα…)

Ανακοινώθηκε η δια ζώσης επαναλειτουργία από τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Ανακοινώθηκε η δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου.
Τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα στην τάξη, τηρουμένων όλων των μέτρων όπως:

(περισσότερα…)

Συνέχιση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέχρι και 9/4

Η εκπαιδευτική διαδικασία στο ΕΠΑΛ Αγιάς συνεχίζεται και για την επόμενη εβδομάδα, 5-9/4/2021, με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω Cisco Webex, λόγω της πανδημίας covid-19.

Συνέχιση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέχρι και 2/4

Η εκπαιδευτική διαδικασία στο ΕΠΑΛ Αγιάς συνεχίζεται και για την τρέχουσα εβδομάδα και μέχρι 2 Απριλίου με εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω Cisco Webex.