Αρχική » 2016 » Δεκέμβριος

Αρχείο μηνός Δεκέμβριος 2016

Ιστορικό

ΔΡΑΣΗ: Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων

20161216_114833Στα πλαίσια του μαθήματος Ζώνη  Δημιουργικών Δραστηριοτήτων που διδάσκεται στην Α? τάξη του ΕΠΑΛ και πρόκειται για μια εκπαιδευτική καινοτομία με σκοπό την διαμόρφωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων συμφωνά με τις ανάγκες των μαθητών/-τριων και της τοπικής κοινωνίας.

Το θέμα που έχουμε επιλέξει: «Σημαντικές προσωπικότητες της Αγιάς και της Θεσσαλίας, η ζωή και το έργο τους». (περισσότερα…)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ή ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ποιος τελικά αποφασίζει τι είδους εκπαίδευση θα ακολουθήσουν οι μαθητές; Επαγγελματική ή Γενική;

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία στην Ελλάδα το 20% των μαθητών/τριών ακολουθεί Τεχνική Εκπαίδευση και το 80% περίπου Γενική και μάλιστα τον τελευταίο χρόνο υπήρξε και επιπλέον μείωση στους μαθητές των ΕΠΑΛ. Σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες τα ποσοστά είναι αντίστροφα με το 80% των μαθητών να ακολουθεί Τεχνική εκπαίδευση και το 20% Γενική. Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα η τεχνική-Επαγγελματική εκπαίδευση δεν υποστηρίζεται στο βαθμό που θα έπρεπε μέσω των πολιτικών που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας. Οι λόγοι αφορούν στο υψηλότερο κόστος λειτουργίας των επαγγελματικών σχολείων επειδή αυτά απαιτούν εργαστηριακό εξοπλισμό, αναλώσιμα είδη, αντικατάσταση πεπαλαιωμένου εξοπλισμού κ.α. έναντι των γενικών σχολείων. Από την άλλη πλευρά έρχεται να προστεθεί και η νοοτροπία των Ελλήνων που θέλουν τα παιδιά τους να σπουδάζουν γιατροί και δικηγόροι ανεξάρτητα αν είναι κατάλληλα γι? αυτά τα επαγγέλματα ή αν θα έχουν επαγγελματική αποκατάσταση. (περισσότερα…)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 Το 1ο ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ευχαριστεί θερμά την κα Σαμαρά Ευαγγελία, για την ευγένειά της να χορηγήσει μπλουζάκια στους μαθητές της Β΄ τάξης, του τμήματος Γεωπονίας, του Σχολείου μας.

Της ευχόμαστε υγεία και κάθε επαγγελματική επιτυχία και πρόοδο.

“Καλά Χριστούγεννα, χαρούμενο και δημιουργικό το Νέο Έτος.”