Αρχική » 2020 » Φεβρουάριος

Αρχείο μηνός Φεβρουάριος 2020

Ενημέρωση με θέμα: “Ο αγώνας εναντίον του καπνίσματος. Το δικαίωμα στον καθαρό αέρα.”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11-02-2020 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγιάς «Χρυσσαλίδα» η ενημέρωση-ομιλία στους μαθητές του ΕΠΑΛ και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς με θέμα: Ο αγώνας εναντίον του καπνίσματος. Το δικαίωμα στον καθαρό αέρα.

Η  ενημέρωση έγινε από τον κο Γουργουλιάνη Κωνσταντίνο καθηγητή Ιατρικής, Δ/ντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Π.Θ και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η εκδήλωση έτυχε των καλύτερων σχολίων. Η επιστημονική κατάρτιση του κου Γουργουλιάνη σε συνδυασμό με την επικοινωνιακές του δεξιότητες και τη ρητορική του δεινότητα έφερε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Η προσήλωση και το ενδιαφέρον ιδιαίτερα των μικρών μαθητών μέσα από τις στοχευμένες ερωτήσεις που υπέβαλαν απέδειξαν την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό τους στο συγκεκριμένο θέμα.

 Στην εκδήλωση τονίστηκε το δικαίωμα στον καθαρό αέρα μιας και το ποσοστό των μη καπνιστών (70% περίπου) είναι μεγαλύτερο έναντι των καπνιστών. Παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία με τις επιπτώσεις στην υγεία, σχετικά με τα ποσοστά θνησιμότητας, εικόνες από την καθημερινότητα, αναφορές στην αντικαπνιστική νομοθεσία, κατάρριψη μύθων σχετικά με το κάπνισμα, οικονομική και κοινωνική διάσταση του θέματος, (κέρδη καπνοβιομηχανιών, διαφήμιση, πρότυπα κλπ.) Η πρόληψη είναι προτιμότερη από την καταστολή γι αυτό και ο κος καθηγητής τόνισε χαρακτηριστικά:  «Προτιμώ να σας επισκέπτομαι και να σας μιλάω σε αυτή την αίθουσα παρά να με επισκέπτεστε εσείς  στο ιατρείο μου ως ασθενείς»

Την εκδήλωση τίμησαν  με την παρουσία του ο κος Μπαρμπέρης Πέτρος, αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Αγιάς, ο Δ/ντης του Κ.Υ Αγιάς Χάμος Βασίλειος και ο πρόεδρος της κοινότητας Μεγαλόβρυσου.

Ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αγιάς Ν. Σταφύλης και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου ευχαριστεί θερμά τον κο Γουργουλιάνη για την κοινωνική του ευαισθησία και την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του σχολείου.

IMG_20200211_112204  IMG_20200211_111315 (3)

Κοπή πίτας

kopi pitasΤο ΕΠΑΛ Αγιάς σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου στις 30/01/2020 ανήμερα των Τριών Ιεραρχών, έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα ανταλλάσσοντας ευχές για το νέο έτος. Ακολούθησε  παρουσίαση παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα, από την ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του σχολείου, υπό την καθοδήγηση της Ψυχολόγου και Χοροδιδασκάλας κα Χονδροδήμου Καρμελίτα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των υπόλοιπων μαθητών, καθηγητών και παραβρισκομένων γονέων στα χορευτικά δρώμενα της ημέρας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου Αγιάς κος Μπαρμπέρης Πέτρος.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 07-02-2020 και ώρα  11:00 π.μ. θα γίνει:

  1. Εκλογή ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
  2. Η επίδοση της βαθμολογίας του Α’ τετραμήνου για το τρέχον σχολικό έτος 2019-2020 καθώς και η ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών/τριών

            Η παρουσία σας κρίνεται αναγκαία και επιβεβλημένη.

            Ο Σύλλογος Διδασκόντων                                                                      Ο Διευθυντής

                                                                                                                     Νικόλαος  Σταφύλης

Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση- ομιλία που διοργανώνει το σχολείο    μας σε   συνεργασία με το Δήμο Αγιάς, στις 11/02/2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγιάς «Χρυσαλίδα» με θέμα:

«Ο αγώνας εναντίον του καπνίσματος. Το δικαίωμα στον καθαρό αέρα»

Η ενημέρωση θα γίνει από τον καθηγητή ΚΙ Γουργουλιάνη Κωνσταντίνο, Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Είσοδος Ελεύθερη

Ο Διευθυντής

&

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ Αγιάς