Αρχική » Ποταμιά

Ιστορικό

Ποταμιά

Το χωριό Ποταμιά βρίσκεται κτισμένο στους πρόποδες του όρους Μαυροβουνίου με αξιόλογη βλάστηση από πλατανοδάση, βελανιδοδάση και καστανοδάση, με θαυμάσια διαμορφωμένους χώρους αναψυχής, σε απόσταση 7χλμ από την Αγιά στο Ν.Λαρίσης,στον παλιό δρόμο Αγιάς-Αγιοκάμπου.

Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία και τη γεωργία, καλλιεργώντας κάστανα, κεράσια, αχλάδια, καρύδια και φυσικά πολλές ποικιλίες από τα γνωστά μήλα Αγιάς. Το χωριό σήμερα έχει περίπου 400 κατοίκους κατά την χειμερινή περίοδο ενώ κατά την θερινή περίοδο σφύζει από ζωή.

Στο κέντρο του χωριού βρίσκετε η πλακόστρωτη πλατεία του χωριού με αιωνόβιους πλατάνους, περιτριγυρισμένη από ταβέρνες, καφετέριες και την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.

Η Ποταμιά είναι ένα ιδανικό μέρος να την επισκεφτεί κανείς ώστε να απολαύσει τις ομορφιές τις φύσης  (ρυάκια, ποταμάκια, καταράκτες κτλ), να δοκιμάσει παραδοσιακά φαγητά, ντόπια ψητά στις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού και να επισκεφτεί το Λαογραφικό μουσείο του χωριού με αποτέλεσμα να ταξιδέψει σε άλλες έποχες.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο του χωριού