Ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου ΕΠΑΛ (Μ.Δ), Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου(Π.Μ.Δ.) και Ημέρες Λειτουργίας Σχολικής Μονάδας

Από την Παρασκευή 8-7-2022  μέχρι και την Δευτέρα 18-7-2022  και ώρα 24:00, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο (ΜΔ)για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα, καθώς και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (ΠΜΔ) για τα Δημόσια ΙΕΚ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr.

Όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν password ή δεν θυμούνται το password που ήδη είχαν αποκτήσει στο σχολείο τους, μπορούν να απευθύνονται στο ΕΠΑΛ, την Τετάρτη 13-7-2022 και την Δευτέρα 18-7-2022. Τις δύο αυτές ημέρες, μπορούν να απευθύνονται στο ΕΠΑΛ τους για την υποστήριξη της υποβολής του Μ.Δ. και του Π.Μ.Δ. ζητώντας οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή.

Εναλλακτικά όσοι υποψήφιοι (για πανεπιστημιακά τμήματα) δεν θυμούνται το password που ήδη είχαν αποκτήσει στο σχολείο τους, εφόσον είχαν δηλώσει προσωπικό mail (κατά την απόκτηση του password), μπορούν να ορίσουν νέο password μέσα από την εφαρμογή του ΜΔ με την επιλογή «Υπενθύμιση κωδικού ασφαλείας», χωρίς να μεταβούν στη σχολική μονάδα.

Η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής του Μ.Δ. θα ισχύσει μέχρι και την Δευτέρα 18-7-2022  τα μεσάνυχτα. Την Τρίτη 19 -7-2022 και μέχρι το μεσημέρι στις 14.00 μ.μ., οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να διαγράψουν τις σχολές που δεν επιθυμούν τελικά, ενώ η προσθήκη σχολών ή η αλλαγή σειράς προτιμήσεων δε θα είναι δυνατή. Στη συνέχεια, η ειδική εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων.  

Ο υποψήφιος (ο ίδιος ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος), μέσα στην προθεσμία υποβολής, ακόμα και αν έχει ήδη υποβάλει (ορισιτικοποιήσει) το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) (Πανεπιστήμια), μπορεί να προσέλθει στο ΕΠΑΛ, στο οποίο απέκτησε το password και να υποβάλει σχετική αίτηση (με πρωτόκολλο του ΕΠΑΛ), ζητώντας να αναιρεθεί το ήδη υποβληθέν Μ.Δ. Ο εντεταλμένος για την ηλεκτρονική εφαρμογή εκπαιδευτικός θα μπαίνει στην εφαρμογή και θα αποδεσμεύει τον υποψήφιο, αναιρώντας-ακυρώνοντας το ήδη υποβληθέν Μ.Δ. Από εδώ και πέρα, το Μ.Δ. θα εμφανίζεται μόνο προσωρινά αποθηκευμένο (και ΟΧΙ υποβληθέν). Ο υποψήφιος λοιπόν θα πρέπει να ξαναμπεί στην εφαρμογή εντός των συγκεκριμένων ημερομηνιών, να τροποποιήσει το Μ.Δ. και να το υποβάλει εκ νέου (αυτό το τελικό Μ.Δ. θα αποκτήσει αυτόματα νέο αριθμό πρωτοκόλλου), γιατί αλλιώς δεν θα έχει Μ.Δ.

 Όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν ή δεν θυμούνται το password για το Π.Μ.Δ, μπορούν να απευθύνονται στο ΕΠΑΛ τους, την Τετάρτη 13-7-2022 και την Δευτέρα 18-7-2022. Η προθεσμία υποβολής Παράλληλου ΜΔ είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Παράλληλο ΜΔ. Εντός της ίδιας προθεσμίας, αν κάποιος υποψήφιος οριστικοποιήσει το παράλληλο μηχανογραφικό του και θελήσει να κάνει κάποια τροποποίηση, τότε απλά μπορεί να κάνει Αναίρεση Οριστικοποίησης μέσα από την ίδια την εφαρμογή, χωρίς να προσέλθει στο σχολείο του. Όμως, θα πρέπει να το οριστικοποιήσει ξανά ΕΝΤΟΣ της προθεσμίας, ώστε να ληφθεί υπόψη στη συνέχεια της διαδικασίας επιλογής για εγγραφή σε Δημόσιο ΙΕΚ. Η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής του Παράλληλου Μ.Δ. θα ισχύσει ως και την Δευτέρα 18-7-2022 τα μεσάνυχτα. Στη διαδικασία αυτή, οι υποψήφιοιΔΕΝθα έχουν δυνατότητα την επόμενη μέρα να κάνουν οποιαδήποτε τροποποίηση.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *