Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών 1-6 Σεπτεμβρίου

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr) θα είναι σε λειτουργία από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 08.00 έως και την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 23.59, προκειμένου να υποβληθούν κατ’ εξαίρεση ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής για ΕΠΑ.Λ. από τους γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή τους/τις ίδιους/ες, εφόσον είναι ενήλικοι/ες. Κατ΄ εξαίρεση πραγματοποιούνται εγγραφές τον Σεπτέμβριο πριν την έναρξη των μαθημάτων, σε χρονικό διάστημα που καθορίζεται με εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., σε λειτουργούντα τμήματα: α) για τους/τις μαθητές/τριες που παραπέμφθηκαν στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, όπου αυτή προβλέπεται, β) για τους/τις απόφοιτους Γενικού Λυκείου ή Επαγγελματικού Λυκείου οι οποίοι/ες επιθυμούν την εγγραφή τους σε Επαγγελματικό Λύκειο για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας και οι οποίοι/ες συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του προηγούμενου σχολικού έτους και γ) για τους/τις μαθητές/τριες που αδυνατούσαν να εγγραφούν για λόγους ανωτέρας βίας προσκομίζοντας επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν την αδυναμία εγγραφής στο προβλεπόμενο διάστημα (π.χ. για λόγους υγείας, σοβαρούς οικογενειακούς λόγους)».

          Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι/ες δύνανται να υποβάλουν τις εν λόγω αιτήσεις και μέσω της διαδικτυακής πύλης  https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggrapheananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι/ες έχουν τη δυνατότητα μεταφόρτωσης συγκεκριμένων δικαιολογητικών στην εφαρμογή e-εγγραφές, όπως αυτά παρουσιάζονται στα σχετικά πεδία, για τα ΕΠΑΛ έως και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 23:59.

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν αλλαγή τύπου Λυκείου, από ΓΕ.Λ. σε ΕΠΑ.Λ., και έχουν ήδη τοποθετηθεί σε σχολική μονάδα, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν νέα αίτηση, εφόσον αποστείλουν/καταθέσουν σχετική Υπεύθυνη δήλωση στον/στη Διευθυντή/ντρια του σχολείου τοποθέτησης. Ακολούθως, ο/η Δ/ντής/ντρια θα άρει την οριστικοποίηση της αρχικής τους αίτησης και εν συνεχεία, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα έχουν τη δυνατότητα να διαγράψουν την προηγούμενη αίτησή τους και να  υποβάλουν νέα αίτηση με την είσοδό τους στην εφαρμογή e-εγγραφές.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *